Asset 2

annyirajo.hu

Nagy Erika blogja, mert:

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”

Asset 2

annyirajo.hu

Nagy Erika blogja, mert:

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”

annyirajo.hu

Nagy Erika blogja, mert:

„Meg kell tanulnunk vágyakozni
az után, ami a miénk.”

Utazás2018-04-06T08:12:08+00:00

Élj boldogan!

Olyan sokan kutatták már a boldogság titkát. Hogy megfejthető-e? Biztosan. Olvastam valahol, hogy 50 százalékban a genetikánktól függ, hogy mitől leszünk boldogabbak, 10 százalékban az életkörülményink felelnek a boldogságunkért, és bizony 40 százalékban hatnak ránk a mindennapi tevékenységeink.

A jó hír, hogy ha valami érdekes, számunkra izgalmas dologba kezdünk, sokkal inkább növeli a boldogságérzetünket, mint ha az életkörülményinkbe következik be pozitív változás. A vizsgálatok azt mondják, hogy négyszer olyan hosszan tartó boldogság vár ránk, ha egy számunkra érdekes tevékenységet végzünk. Vágjunk hát bele minél előbb!

Mi a helyzet nálunk?

Magyarországon az emberek igen csekély százaléka, mindössze 18 érzi magát boldognak. Ebből kiviláglik, hogy rettentő sokan boldogtalanok. Ez így nagyon nincs jól. Európai Unió szinten sincs jól, hiszen alulról a harmadik helyen kullogunk. Mondhatom, gyalázatos. A hiba persze mindenkinek a saját gépezetében van, mert nem merünk lépni. Ki a komfortzónából, mert az igazi élet ott kezdődik, a boldogság ott kezdődik!

Te már megtaláltad a számodra érdekes tevékenységet? Te már javítod az ország boldogságindexét? 

Az is bizonyított, hogy az utazás, a nyaralás, a kikapcsolódás igen csak boldoggá tudja tenni az embert. A baj csak az, hogy igen ritkán gyakoroljuk. Évente egyszer, netán kétszer. Ezért aztán nem tud hatással lenni a mindennapjainkra, hiszen nem tart 365 napon át. Persze utóhatásai vannak, hiszen ha megjövünk egy nyaralásról akár hetekig is a bűvkörében lehetünk. De sajna nem tart ki a következőig

Pedig van megoldás

Bizony van. Mit szólnál egy olyan sztorihoz, amelybe ha belecsöppennél, megengedhetnéd magadnak akár azt is, hogy negyedévente, urambocsá, kéthavonta utazgass? Mert annyira jó áron teheted ezt meg. Én ezt az életformát élem már évek óta, és mondhatom, nagyon élvezhető.  Már az is izgalmas, amikor kiválasztom a következő utazásunk helyszínét, azután meg a várakozás izgalma, és végül a megérkezés csodája. Közben pedig semmi stressz, mert tudom, azt kapom a pénzemért, amit ígérnek: álom utat, álom áron.  Ami semmivel sem pótolható: annak a sok embernek az elégedett mosolya, akikkel utazásaim során találkozom. Ők azok, akik korábban is utaztak, de azt egy évben egyszer, maximum kétszer tették. Most pedig akár négyszer, ötször, te jó szagú ég, akár havonta is útnak indulnak életre szóló élményeket gyűjteni.

Pipák a bakancslistán

Van egy bakancslistám, ami egyre csak bővül, de egyre több a „ na ezt is kipipáltam út”  ezen a listán. Én is és azok a barátaim is, akik ismerjük a titkot, épp olyan emberek vagyunk, mint te. Mi azonban jókor voltunk jó helyen, és észre is vettük ezt. Ha te is vágysz egy boldogabb, szabadabb sokkal, sokkal több élményt nyújtó életre, ne habozz, találkozzunk! Beszélgessünk, az álmaidról, a vágyaidról! Mert az életet nem leélni, hanem megélni érdemes!

És az élet, ha akarjuk, igen is habos torta!