„A rendszeres edzésnek a bajok megelőzésében van szerepe. Annak, aki rendszeresen mozog, több az energiája, jobb a fizikai teljesítőképessége. Ez pedig előfeltétele a fiatalos megjelenésnek.”  /Callan Pinckney/

Ez bizony így van. Rengeteg bajt előzhetünk meg azzal, ha rendszeresen mozgunk. A Callanetics, mint alakformáló és tartásjavító torna a kilencvenes években vált ismertté. Népszerűsége máig sem csökken. Ezen persze nem kell csodálkozni, hiszen roppant egyedi műfajról van szó. Testünk mélyen fekvő izmait apró pici mozgásokkal, igen nagy ismétlésszámmal rugalmasítjuk, szálkásítjuk, így a kontúros izmokkal egy szépségesen arányos nőies alakot érünk el.

Ajánlott mindenkinek?

Naná, hogy! Kortól, sőt még nemtől is függetlenül végezhető. Bár a medencebillegetés kicsit mókás, ha pasik végzik, de éppen olyan hatásos. No és az sem baj, ha látják a férfiak hogy, kedvesük mennyi mindent megtesz annak érdekében, hogy jól nézzen ki.

Mennyi idő alatt változom?

Ez ugye egyénenként más és más. Tíz óra után azért már érezhető változás. Mondjuk úgy: másképpen áll a ruci. A titok itt is a rendszerességben rejlik. El kell, hogy szánd magad és csináld rendszeresen, így az oly nagyon áhított hatás biztosan nem marad el. Hidd el, brutális lesz a változás!

Sérülések, műtétek befolyásoló tényezők lehetnek?

Az orvosod véleményét kérd ki minden esetben. Vannak olyan izomcsoportok, melyek nem dolgoztathatóak műtét után, de létezik helyettesítő gyakorlat.

Milyen sportruházatot öltsek magamra?

Mindenképpen kényelmeset. Egyáltalán nem kell trendinek lenned. A rendszeres mozgás nem erről szól. Megteszi egy mackónaci és egy póló. Még cipő sem kell hozzá. A Callanetics zoknis műfaj.

„A megújult testünknél talán van még fontosabb, a mentális változás. A megszilárdult önbizalomtól és a kedvezőbb önképtől sugárzó a megjelenés.”
/Callan Pinckney/